Zorg en Welzijn

Wij zijn Jan, Corine en onze zoons David en Joël de Goei. We wonen op onze boerderij tussen het oude stadje Buren en het dorp Geldermalsen.

In 2007 zijn wij begonnen met zorgboerderij Benaja voor volwassenen en kinderen met een hulpvraag.

Wij bieden dagbesteding op onze boerderij waar rust, ruimte en structuur voorop staan. We genieten volop van de dieren en al het moois wat de boerderij te bieden heeft. Ons erf en het omringende land bieden dan ook talloze mogelijkheden voor diverse activiteiten. Onze boerderij, tevens de gerieflijke dagbestedingsruimte, is rolstoelvriendelijk.

Zorg en welzijn:
De zorgvrager krijgt op onze kleinschalige dagbesteding zeer veel persoonlijke aandacht. Het Benaja team staat voor “We gaan niet uit van de onmogelijkheden, maar van de persoonlijke mogelijkheden van een ieder”. Benaja is een zorgboerderij die aansluit bij de mogelijkheden en de interesses van de deelnemers. Een plaats waar handvatten geboden worden om te groeien, te herstellen en waarde en inhoud aan het leven geven.

Doelgroepen:
Volwassenen en ouderen:
– Met dementie.
– Met psychische problemen.
– Met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking.
– Die willen re-integreren in de arbeidsmarkt.

Kinderen en jongeren:
– Met een stoornis in het autistisch spectrum.
– Met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking.

Kwaliteitswaarborg:
De zorg die bij Benaja gegeven wordt ligt op een hoog niveau. Benaja draagt het keurmerk kwaliteitswaarborg Zorgboerderijen van de Federatie Landbouw en Zorg. Daarnaast is Benaja lid van de coöperatie Boer en Zorg.

Financiering:
Veelal wordt de zorg betaald vanuit de gemeente bijv. WMO en Jeugdwet. Andere mogelijkheid is ook de WLZ. Daarnaast heeft Benaja nog onderaannemerschappen bij enkele zorginstellingen. Verder is particuliere financiering ook mogelijk, informeer naar de mogelijkheden.