Update na ruim anderhalf jaar op Benaja (medio maart 2020- oktober 2021);

Het is lang geleden dat wij iets hebben geplaatst op onze website.
Na een heel intensief anderhalf jaar hierbij een samenvatting van onze Coronatijd ☹ en een aantal gerealiseerde projecten 😊. O.a zonnepanelen, paardenwasplaats, verblijfsruimte, kuilplaats.

Medio maart t/m eind mei 2020:
Tijdens de eerste lockdown zijn wij dicht geweest voor de groepsbegeleiding, wel hebben we een aantal mensen en kinderen veel in de buitenlucht mogen ontvangen en kunnen begeleiden op individueel niveau.

Vorig jaar was het door het buitengewoon mooie weer mogelijk om dit allemaal buiten te doen.
Dit hebben wij allen ervaren als een echte Zegen.
Na de meivakantie zijn wij met de kinderen weer voorzichtig gestart als groep.
Wat was dit een goed weerzien!
In juni zijn wij weer gestart met de volwassen groep mensen, ook dit was een blij weerzien.

Vloggen:

Gedurende deze eerste lockdown zijn wij gestart met, heus waar, vloggen. We hebben onze roeping wel gemist, wat een talenten. Deze vlogvideo’s werden wekelijks met de belevenissen van die week naar de deelnemers en hun familie gestuurd. Ook kregen we verschillende foto’s en video’s van de mensen en kinderen weer terug. Het contact was op een heel andere manier toch leuk en iedereen was heel creatief. Het was een bizarre, maar toch ook kostbare tijd achteraf bekeken.

(Klik hier om een kleine indruk te krijgen van onze vlogs) COMING SOON!!!

Het Benaja team heeft in deze tijd een hele andere kant van elkaar leren kennen, dit kende vele hoogtepunten, maar ook wel enkele dalen. Maar we zijn, als team, zeker naar elkaar toe gegroeid en verbonden in Hem. Wat een loyaliteit is er gebleken, wauw.

Juni t/m december 2021

Na de eerste lockdown en met de herstart van de groepsbegeleiding moesten we als team en alle deelnemers heel flexibel zijn.
We zijn meerdere malen verhuisd van locatie op het erf omdat we grotere ruimtes vanwege de vereiste anderhalve meter afstand moesten creëren en afhankelijk waren van de weersomstandigheden.

Vanaf juni hebben we in een hele grote partytent gebivakkeerd van waaruit we allemaal buitenactiviteiten hebben georganiseerd. De lunch werd in de normale verblijfsruimte gehouden Wanneer het een koelere dag was hadden we de werkplaats in de grote loods waar een tentoverkapping is aangebracht alle meubilair heen gesjouwd.

Daar werden dan de gezamenlijke activiteiten, zoals lunch en koffie momenten gehouden.
De deelnemers en wij als team waren heel blij dat dit allemaal zo kon, maar achteraf gezien is het een hele bijzondere en intensieve tijd geweest.
In oktober is er opnieuw een tent bij de werkplaats tentoverkapping geplaatst voor de winter.
Vijf gaskachels en een blazer hielden het lekker (soms te) warm.

Verruimen van de verblijfsruimte:

In augustus hebben we “gedwongen” een stille start gemaakt met de vergroting van de verblijfsruimte. Dit was altijd al een verre toekomstdroom van Jan en Corine maar werd nu voorzichtig opgepakt. In Augustus zijn de ijzeren balken geplaatst waar in september een zolder opgelegd werd. Inmiddels was aan een aannemer de opdracht gegeven om enkele ramen in de zijwand te plaatsen. Helaas is dit door het niet kunnen leveren van de materialen pas in januari gerealiseerd. Van lieverlee zijn we zo  rustig aan doorgegaan. In december zijn er verwarmingen geplaatst, de tussenwand eruit gehaald, de ramen zijn in januari geplaatst en nadat de ramen erin zijn gezet konden we onze laatste verhuizing van de groep deelnemers plaats laten vinden. Wat een luxe en dat net voor de kou van februari!!!

Nu: wat een grote ruimte, helemaal dicht maar nog niet helemaal afgewerkt. Dit is in het afgelopen jaar op een heel rustig moment en in meerdere fases gedaan. Lampen, plafond, muren gedeeltelijk en nu komt er nog een vloer en dan moeten we jammer genoeg tijdelijk stoppen. Wanneer er weer een schip met dubbeltjes aan de Korne/ Linge aanlegt dan gaan we kijken of er weer wat voor ons bij zit 😉.