De lente is altijd een enorm drukke periode op de zorgboerderij. In dit berichtje vertellen wij u wat dingetjes van de afgelopen tijd

We zijn de maand maart begonnen met een koude periode met temperaturen van zelfs -10*C, met de kinderen zijn we zelfs nog het natuurijs tegenover de boerderij op geweest. Dit was een groot feest en iedereen had veel plezier.

De weersomstandigheden in maart waren erg wisselend. Waar we in het begin van de maand nog op het ijs stonden was het halverwege maart alweer 16*C. In deze tijd zijn we ook begonnen met de moestuin(tjes) lente klaarmaken.

Gelukkig kregen wij hier veel hulp bij van de 2 groepen “NL-doet vrijwilligers”.

We maken een sprongetje naar 1 april (1e paasdag), middenin de nacht is er een “paaslammetje” geboren bij onze geit Abby. Ook dit lammetje is een geitje, we noemen haar Babetje.

Juultje, ons andere jonge geitje, vond dit allemaal erg spannend en is ondertussen enorm blij met haar speelkameraadje.

Natuurlijk zijn er meer dan alleen 2 geitjes geboren, inmiddels huppelen er ook 4 mooie maar vooral schattige kalfjes in het weiland en hebben er al een aantal jonge konijntjes een nieuw huisje gekregen.

Ook in de maand mei was het wisselend weer, de ene dag kon je in het zwembad liggen terwijl je de dag erna weer een jas nodig had. Gelukkig hebben we met zijn allen veel pret gehad met het water of als toeschouwer.

Op zaterdag 12 mei zijn we met de zaterdaggroep naar molen “de Hoop” geweest, hier was een opendag.

De kinderen vonden het heel erg leuk en interessant om een molen eens van binnen te kunnen bekijken.

Omdat de zorgboerderij ook nog een agrarische tak heeft moest er natuurlijk ook nog grasgemaaid en gedroogd worden zodat de koeien ook in de winter gras kunnen eten. De meeste deelnemers stonden vol verbazing te kijken wat een groot materieel hieraan te pas kwam en waren erg onder de indruk.

Inmiddels zitten we alweer halverwege juni en is de lente alweer bijna voorbij, de zomer komt eraan en ook daarmee de vakantie. In het volgende berichtje hebben we weer allemaal leuke nieuwtjes voor u, maar dat blijft nog even een verassing 😊

We wensen u een hele fijne vakantie en hopen dat u onze site snel nog eens zult bezoeken!!